Aanmelden voor AlumnEI bijeenkomst 25 mei 2024

Greet Vonk.

PostTraumatische Groei door burn-out of andere ellende €47,50 incl BTW.  

het inschrijvingsformulier vind je onder de informatie over de workshop. Onderaan de pagina vind je de QR code voor betalingen.  

Omschrijving en inhoud workshop

 

Ingrijpende gebeurtenissen kunnen je leven stevig beïnvloeden. Of het nu het krijgen van een ziekte is, het meemaken van een burn-out of een depressie, het zien gebeuren van een ongeluk, het meemaken van een echtscheiding, het verliezen van een baan, doof of slechthorend worden of andere ellende. Het is veelal heftig en ingrijpend. Maar moeilijke tijden of ellende kunnen je levensloop uiteindelijk ook in positieve zin compleet transformeren.

Hoezo, altijd kwetsbaar blijven of op je grenzen blijven letten na ellende?
Soms is dat echt nodig, maar in veel gevallen is dat – met respect voor de doorstane ellende – nergens voor nodig! Je kunt er ook van groeien en daardoor zelfs sterker uit de strijd tevoorschijn komen.

In de wetenschap heet dat fenomeen PostTraumatische Groei, een andere benaming voor ‘what doesn’t kill you, makes you stronger’.

In deze workshop maak je op korte en krachtige wijze kennis met het positieve en hoopvolle gedachtegoed van PTG.

 

Het doel van de workshop is om deelnemers: 

  • Inzicht te geven in het fenomeen PostTraumatische Groei (PTG) en het effect van PTG op allerlei vormen van ellende en trauma. En vooral ook hoe bevlogenheid (weer) kan ontstaan
  • Inzicht te geven in het effect van een dergelijk positief label op herstel-/groeiprocessen
  • Zelf te laten ervaren in welke mate zij zelf ooit PTG hebben ervaren door het invullen en bespreken van de PTG-vragenlijst
  • Bekend te laten raken met de 5 verschillende deelgebieden van PTG
  • Kennis betreffende hoe PTG bereikt kan worden door zowel een model daaromtrent te bespreken, alsook door veel praktische handvatten en voorbeelden aan te reiken
  • Te leren hoe belangrijk de rol/houding van professionals is bij het realiseren van PTG

Spreker Greet Vonk (1964) 

Greet Vonk heeft 20 jaar ervaring als (programma-/interim-)manager en directeur in de zakelijke dienstverlening en zorg. Sinds 2006 werkt zij als zelfstandig coach.
Greet deed een wetenschappelijk onderzoek betreffende PostTraumatische Groei en Burn-out. Haar onderzoek is in 2019 gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift International Journal of Workplace Health Management.

Greet werkt sinds 2013 met Anja Jongkind samen binnen Et Emergo en ze hebben PTG-Coaching ontwikkeld. Ze maken de podcast Cadeautje verpakt in prikkeldraad, schrijven boeken en artikelen, ontwikkelden een e-learning en geven workshops, lezingen, inspiratiesessies en opleidingen op het gebied van PostTraumatische Groei (PTG).
Hun eerste boek PostTraumatische Groei – Sterker door ellende (2020) en hun derde boek Cadeautje verpakt in prikkeldraad – Van klacht naar Kracht stonden beiden meer dan twee weken op nummer 1 van de bestsellerlijst van Managementboek.
Greet Vonk (MSc) is als Master Practitioner Coach aangesloten bij NOBCO|EMCC.