Over Ineke

Oog voor de kracht in mensen en het plezier om anderen te zien groeien karakteriseren mij. In mijn werk als coach komt dat goed van pas. Mijn achtergrond als wetenschapper en docent is daarbij een waardevolle combinatie. Zo kan ik niet alleen wat bijdragen aan mensen en maatschappij. Ik kan zo ook mijn passie om mensen te helpen groeien concreet vorm geven. Mijn eigen loopbaan kent diverse momenten van bezinning, die me uiteindelijk gebracht hebben waar ik nu ben. Net als dat van velen, kent ook mijn leven kent minder prettige ervaringen en mooie momenten en mijlpalen.  Van ziekte en hoge werkstress, tot inspirerende werkomgevingen, het krijgen van kinderen en boeiende stappen zoals een verhuizing van de randstad naar Twente. Zo wordt in de loop van mijn leven steeds meer duidelijk wat ik wil, en wat ik wezenlijk belangrijk vind in mijn leven. Dit is de zoektocht die we allemaal maken, de één wat meer bewust de ander wat meer op de achtergrond. Nu ik werk als gecertificeerd coach heb ik de gereedschappen ontwikkeld om óók anderen te begeleiden in deze zoektocht, een hele waardevolle en inspirerende rol. 

Ik ben moeder van 3 schoolgaande kinderen en woon in het heerlijke Twente. In mijn vrije tijd maak ik muziek, geniet ik van de natuur, van musea en van lekker koken. 

 

 

Ineke als coach

Ik sta als coach naast jou als coachee, zodat je je eigen stappen durft te nemen. Dit is voor mij de kern van een veilige leeromgeving, met psychologische veiligheid en vrijheid. 

Ik maak gebruik van allerlei verschillende werkvormen, vanuit de vraag wat jou aanspreekt of uitdaagt: verbaal, non-verbaal, in mijn kantoor, wandelend in de natuur, traditionele coachgesprekken, of in meer interactieve werkvormen. Ook zet ik (abstracte) kunst in ter inspiratie. 

We overleggen samen hoe het coachtraject vorm wordt gegeven. Jij als coachee bent de expert op het gebied van de inhoud. Ik ben de expert op het gebied van proces en structuur. Ik geloof er in dat dat de basis is voor een goede samenwerking. die optimaal past bij de behoefte van de coachee en tot de grootste blijvende motivatie leidt.

Ik coach zowel in het Nederlands als in het Engels. Doordat ik een periode in de Verenigde Staten van Amerika heb gewoond is Engels voor mij een vloeiende en levende taal geworden.

 

“Als je kunt leven en handelen vanuit je intrinsieke waarden is het eenvoudiger een energiek leven te leiden, vol kracht en inspiratie. “

“Ik kan er gelukkig van worden als ik de twinkeling in de ogen zie ontstaan wanneer iemand na een aantal coach-gesprekken opeens weer zijn eigen kracht ervaart.”

Coach opleidingen

2019/2020                Coach Practicioner.  Coach College de Baak
2020/2021                Master Coach, Coach College de Baak
2023                          EIA-gecertificeerd als Coach Practicioner bij de Nederlandse Orde van BeroepsCoaches (NOBCO) /  (EMCC).
Maart 2023              ACT online basiscursus. ACT in actie Academie
April 2023                 Basistraining coachen met Voice dialogue. Voice dialogue academie.

 

 

 

Eerdere werkervaring

Ik heb biologie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Ik ben gepromoveerd in de immunologie / eiwitchemie bij Sanquin (2003). Na nog een aantal jaren als wetenschappelijk onderzoeker heb ik ervaring opgedaan in knowledge transfer, als opleidingsdirecteur, docent, leidinggevende en strategisch beleidsadviseur in onderzoeks- en onderwijsbeleid, bij Sanquin en later bij de Universiteit Twente.

Wat mensen zeggen over illustra

“Ik heb met Ineke in een paar gesprekken meer inzicht gekregen om mijn eigen keuzes te maken en prioriteiten te kiezen waar ik blij van word, en daarnaast de organisatie meestal beter van wordt.”

“Ineke is er 100% voor je en creëert de veiligheid om te groeien. Met haar positieve en authentieke aanpak liet ze mij mijn krachten ontdekken en accepteren. Door haar inspirerende vragen wist ze mij anders te laten kijken en dat bracht mij enorm veel rust, kracht en vertrouwen.”

"My personal coaching sessions with Ineke were scheduled as part of Honours Change Leaders program at the University of Twente. She asked pointed questions that made me think and question my motives and reasoning behind my goals. I think that is one of the important takeaways for me from these sessions: asking the right questions. These sessions were mentally stimulating and insightful."

“I greatly appreciated the sessions with Ineke, who helped me to move forward with my personal goals.With the help of Ineke’s unique insights, her attention and questions, I managed to see some things from a different perspective and that really helped me to develop further by learning from past experiences. I am completely satisfied and can only describe the sessions as an opportunity for my internal growth.”

“During the eight months of coaching, Ineke helped me to figure out what I exactly want to do, why I haven’t done certain things and where I am really good at. She enabled me to put goals based on my own values and to focus on the things which really matter to me.

Ineke is a very energetic, creative, empathetic and intelligent person. She dares to ask all sorts of questions, to experiment with different techniques and approaches. At the end of each session, she was capable to bring all the input back to the initial question. Ineke loves coaching and this is evident in each moment. And it was fun.

From the beginning, there was the right chemistry between us. I couldn’t have thought about a better coach for my situation. Thank you for giving me this nice opportunity to see myself from a different perspective.”

Samen, dat is het kernwoord van mijn coachtraject. Ineke creëert in no-time een veilige en open sfeer, die uitnodigt om samen de tanden te zetten in het coachvraagstuk waar ik voor gekomen ben. Door haar scherpe, inzichtelijke en nadenk-vragen kwamen we al gauw tot de kern en konden we samen aan de slag om de volgende stap te zetten. De flexibiliteit en het aanstekelijk plezier in coaching van Ineke maakt het ook nog eens heel leuk om te doen. 

'Het coachingstraject bij Ineke was een proces van samen onderzoeken en leren waarbij de juiste vragen op de juiste momenten werden gesteld. Ik werd uitgedaagd in andere manieren van denken en doen en kon tegelijkertijd in alle rust reflecteren. Het fijne vond ik dat ik eigenlijk steeds zelf achter de antwoorden kwam, met hulp van Ineke.'

plan een vrijblijvende intake in 

Ik ga graag met je in gesprek om te kijken welke mogelijkheden er zijn. Neem vrijblijvend contact op!