Passie & Visie

Het is mijn passie om mensen te helpen groeien. Mijn overtuiging is dat iedereen optimaal kan ontwikkelen als je dit dicht bij je eigen talenten, identiteit en missie kunt doen. Om dit te kunnen versterken is het snelle tempo, en de continue druk van alledag vaak niet geschikt.

Door in de coachgesprekken op zoek te gaan naar wat je het meest drijft, wat je intrinsieke waarden zijn, kun je vaak meer focus geven aan je eigen groei. Ik heb zowel als docent als als coach ervaring met het neerzetten van een veilige en krachtige leeromgeving. Door samen te zoeken naar je antwoorden, vanuit een open houding, komt er meer beweging.

Ik maak gebruik van diverse werkvormen, vanuit de vraag wat jou aanspreekt of uitdaagt; verbaal, non-verbaal, in mijn kantoor, wandelend in de natuur, traditionele coachgesprekken, of in meer interactieve werkvormen. Ook zet ik (abstracte) kunst in ter inspiratie. Het is een gezamenlijke beslissing hoe het coachtraject vorm wordt gegeven. Jij als coachee bent de expert op het gebied van de inhoud. Ik ben de expert op het gebied van proces en structuur. Ik geloof er in dat dat de basis is voor een goede samenwerking. die optimaal past bij de behoefte van de coachee en tot de grootste blijvende motivatie leidt.

“Ik kan er gelukkig van worden als ik de twinkeling in de ogen zie ontstaan wanneer iemand na een aantal coach-gesprekken opeens weer zijn eigen kracht ervaart.

Kunst en Coaching

Woorden vinden is niet altijd makkelijk. Soms raak je door het zoeken van de woorden, de essentie kwijt. In sommige situaties is een beeld krachtiger dan woorden. Kunst, vooral abstracte kunst, heeft het vermogen om de essentie weer te geven, zonder de noodzaak van woorden. Abstracte kunst kan je soms in de positie plaatsen waar je meer contact hebt met je eigen intuïtie. Om die reden maak ik in de coachgesprekken en workshops gebruik van kunst, met echte kunstwerken of met beeldmateriaal van bekende kunstwerken.

“Het doel van kunst is niet het weergeven van het uiterlijk van dingen, maar hun innerlijke betekenis.” Aristoteles.

Ratio en Intuïtie

Het vinden van balans tussen je ratio en intuïtie is vaak een uitdaging, waar je bewust of onbewust mee bezig bent. Bij veel mensen heeft het verstand een prominente rol en is de intuïtie minder zichtbaar aanwezig. Meestal is dat prima. Voor sommige coachvragen kan het helpen je meer bewust te worden van de rol van allebei in je eigen beslissingen en speelt deze balans tussen ratio en intuïtie vaak een rol. In de gesprekken kunnen we onderzoeken wat voor jou werkt.

Einstein
“De intuïtie is een gezegende gave
en de ratio is een trouwe dienaar.
We hebben een samenleving gecreëerd die
de dienaar eert en de gave heeft vergeten.

Creativiteit

Creativiteit versterkt ons vermogen om met continu veranderende omstandigheden om te gaan.
Er zijn vele definities van creativiteit. In mijn werk als coach, met creatieve mensen, vaak brede denkers, staat het integreren van informatie uit je intuïtie en je ideeën, tot nieuwe inzichten en concepten, centraal. Dit biedt nieuwe inzichten, en is veelal een basis voor nieuwe ontwikkelingen. Deze manier van denken hebben we soms meer in ons dan we door hebben. Het vormt de basis voor het ontdekken van nieuwe concepten in wetenschap, onderwijs, maatschappij of in welke setting dan ook.

Ik heb gevarieerde ervaring met creatieve mensen. Ik ben zelf creatief, denk out-of-the-box en kleur lang niet altijd binnen de lijntjes. Ik heb veel samengewerkt met creatieve mensen in onderwijs en wetenschap. Vaak is je talent een bron van energie, en tegelijk een lekkere chaos. Dit structureren en stimuleren is een continu spel. Ik houd ervan om uit de chaos van de gedachten van snelle brede denkers, een nieuwe bron van kracht en inspiratie te halen voor de mensen die ik coach.

Wat zeggen cliënten van illustra?

“Ik heb met Ineke in een paar gesprekken meer inzicht gekregen om mijn eigen keuzes te maken en prioriteiten te kiezen waar ik blij van word, en daarnaast de organisatie meestal beter van word.”

“Ineke is er 100% voor je en creëert de veiligheid om te groeien. Met haar positieve en authentieke aanpak liet ze mij mijn krachten ontdekken en accepteren. Door haar inspirerende vragen wist ze mij anders te laten kijken en dat bracht mij enorm veel rust, kracht en vertrouwen.”

“My personal coaching sessions with Ineke were scheduled as part of Honours Change Leaders program at the University of Twente. She asked pointed questions that made me think and question my motives and reasoning behind my goals. I think that is one of the important takeaways for me from these sessions: asking the right questions. These sessions were mentally stimulating and insightful.”

“I greatly appreciated the sessions with Ineke, who helped me to move forward with my personal goals.With the help of Ineke’s unique insights, her attention and questions, I managed to see some things from a different perspective and that really helped me to develop further by learning from past experiences. I am completely satisfied and can only describe the sessions as an opportunity for my internal growth.”

“During the eight months of coaching, Ineke helped me to figure out what I exactly want to do, why I haven’t done certain things and where I am really good at. She enabled me to put goals based on my own values and to focus on the things which really matter to me.

Ineke is a very energetic, creative, empathetic and intelligent person. She dares to ask all sorts of questions, to experiment with different techniques and approaches. At the end of each session, she was capable to bring all the input back to the initial question. Ineke loves coaching and this is evident in each moment. And it was fun.

From the beginning, there was the right chemistry between us. I couldn’t have thought about a better coach for my situation. Thank you for giving me this nice opportunity to see myself from a different perspective.”

plan een vrijblijvende intake in

Ik ga graag met je in gesprek om te kijken welke mogelijkheden er zijn. Neem vrijblijvend contact op!